Alkoholmisbrug er et stort problem i Danmark – både hos voksne og unge. Mange børn oplever at vokse op i et hjem, hvor alkoholmisbrug præger hverdagen. Ikke alene er der basis for mistrivsel, der følger desværre også en masse dysfunktionelle mønstre med oven i, som man risikerer at bære rundt på resten af livet og som vil vise sig- og forstyrre i de nære relationer i voksenlivet, hvis man ikke får det bearbejdet.

 

Jeg er selv vokset op i en familie med alkoholmisbrug og har mistet en forælder til alkoholen. Det skal ingen hemmelighed være, at der stadig kan dukke ”spøgelser” op fra fortiden og forstyrre mig og det kræver min opmærksomhed og mit fokus i mine relationer. Men heldigvis er jeg opmærksom på den historie, jeg har med mig.

Udover en kort personlig beretning vil jeg i dette foredrag, først og fremmest fortælle om mange af de følelser der er forbundet med (med)misbrug. Ligeledes vil jeg gennemgå udviklingen/stadierne. Men jeg vil også stille skarpt på medmisbrugeren, da de ofte er overset i systemet, trods det at de har ligeså meget brug for hjælp som misbrugeren. Hvad er en medmisbruger(hjælper)?  Hvilke roller er der i misbrugsfamilien og ikke mindst, hvordan giver man slip og træder ud af alle rollerne. Alt dette vil blive berørt under foredraget.

Foredraget kan skræddersys, men er som udgangspunkt af 3 timers varighed.

Har du spørgsmål eller vil du booke et foredrag kan du kontakte mig hér

Afholdes i virksomheder, foreninger, på biblioteker m.v.