(Del 5)
Tjenester er noget man gør for sin partner, som man ved at ens partner gerne vil have eller ønsker. Altså den tjeneste man giver, vil gøre sin partner glad. Også i dette sprog er der uanede muligheder for ”at tjene hinanden”

Det kan være alt fra hverdagsting som:

Lave mad, Dække bord, Tømme opvasker, Rede senge, Støvsuge, Støve reolen af, Fjerne hår fra vasken og afløb, Skifte ble, Smøre en madpakke, Lufte hunden, Tømme kattebakken, Vaske/støvsuge bilen, Slå græs, Pudse sko, Hænge billeder/hylder op m.m.

Det kan også være ting som:

Holde døren, Køre bilen frem, Hente og/eller bringe sin partner til og fra steder, Hente en kop kaffe, Knappe en øl op og servere den, Lægge et tæppe over sin partner på sofaen, Hente den ting i supermarkedet der liiiiige mangler, Stryge en skjorte/kjole inden man skal i byen, Køre for svigerforældre m.m.

Der er altså også en dialekt i dette sprog, og igen er den afgørende for om man føler sig elsket, ved de udførte tjenester. Har du tjenester som kærlighedssprog, vil det også hér være rigtig godt at undersøge, hvad det lige præcis er for tjenester, så din partner får mulighed for at gøre det rigtige og ikke bruger tiden på noget, der alligevel ikke betyder ”så meget”.

Mit sekundære kærlighedssprog er tjenester og for mit vedkommende betyder dét, at min kæreste pudser mine sko eller støvler inden vi skal i byen, hele verden. At han kører bilen frem i regnen, så jeg bliver mindst mulig våd, at han, om vinteren, har skrabet min bil, som overraskelse, om morgenen, inden jeg skal af sted, rører mig dybt. At han altid hjælper med at bære mine poser og tasker og altid rejser sig, når jeg beder ham om hjælp, er uvurderligt. Han henter sågar min tandbørste om aftenen, når jeg ligger på sofaen og han kan se at jeg er træt. For det ved han, at jeg elsker. (Og i dette skrevne øjeblik, indser jeg, at jeg slet ikke får takket ham nok. Når sidste punktum er sat, må jeg straks ringe til ham). De ting betyder meget mere for mig, end at han har tømt opvaskeren eller ordnet vasketøjet.

Det er meget vigtigt at have for øje, at tjenester er tjenester. Det er altså ikke noget man kan kræve. Krav i parforhold dræber kærligheden. Ligeledes vil manipulation (hvis du elskede mig, så gjorde du..) og trusler (hvis ikke du gør det, så…) have modsat effekt og bidrager ikke til kærligheden. Kærligheden gives altid frivilligt, den kan ikke kræves. Du kan til gengæld ”ønske dig” og vi kan ”ønske os” af hinanden, men vi må aldrig kræve noget.

Har din partner til gengæld har ”tjenester” som kærlighedssprog, vil det betyde hele verden for ham/hende, hvis du vælger at give din kærlighed på den måde og opfylde hans/hendes ønsker.

I næste del beskriver jeg det sidste kærlighedssprog, nr. 5. Fysisk kontakt

Må jeres ønsker gå i opfyldelse – nu vil jeg ringe til min kæreste og sige ham TAK

Jill

Har du og din kæreste brug for hjælp til at finde jeres kærlighedssprog, eller til at finde ud af, hvordan i kan bruge dem i jeres hverdag, er i velkomne til at ringe og bestille tid på 6167 7890

Seneste indlæg: