En gennemgang af min lejlighed, er ikke ligefrem ærbare billeder til Bo Bedre. Det roder i alle rum, fra man træder ind i gangen og tager tour´en rundt. Nå ja okay, nu har jeg ”kun” en 2-værelses, så det er begrænset, hvor lang tid det tager at nå rundt, og man får hurtigt et (rodet) overblik.

På badeværelset står curlerne, fra i forgårs, stadig på vaskemaskinen, glatte-jernet flyder på gulvet og det er meget synligt hvilke parfumer og hvilken makeup jeg har brugt de seneste dage, for intet er sat tilbage på deres plads i skabet. Der ligger sko hele vejen fra gangen og ind i stuen og adskillige sæt tøj er kastet tilfældigt, hvor end jeg er gået, i takt med, at jeg har taget noget nyt på, smidt det igen, prøvet noget andet -og ikke lige fik lagt det rene, men forkastede sæt på plads. Mit soveværelse bugner af endnu mere tøj. Der hænger flere forskellige kjoler og skjorter på en bøjlestang i loftet – som oprindeligt var en ”Jeg er mand og laver 20 armhævninger hver morgen” stang. (Der boede en fyr her, før jeg købte lejligheden). Men den fik ny stillingsbetegnelse, da jeg flyttede ind og blev forfremmet til bøjlestang. De kjoler og skjorter burde egentlig hænge på den dertil indrettede bøjlestang i mit lille walk-in-closet, men det gør de ikke. Andre ville måske kalde det for et pulterkammer/roderum, og nå ja, jeg kan da heller ikke gå ind i det, for der står alt muligt i vejen. Køkkenet er samme historie, alle ting er dog skyllet af og derfor et mysterium, at de ikke er sat i opvaskeren, for den er i øvrigt åben.

Og når jeg så sidder hér og kigger ud over bunkerne, så bliver jeg helt afslappet og får jeg en dejlig ro i maven. Jeg ved da godt, at jeg skal ha ryddet det op før eller siden, men jeg har bestemt ikke travlt. For rodet passer sig selv og der er så mange andre spændende ting, jeg kan tage mig til.

Som f.eks da jeg, tidligere på dagen, læste en spændende artikel, og i øvrigt sad på en taske og et par bukser i sofaen, om Neo Fengshui, der bygger på en 4000 år gammel kinesisk viden om, at rod påvirker menneskers trivsel negativt, fordi hver eneste ting vi ejer, men ikke længere bruger, suger energi. Også selvom de ikke ligger fremme og flyder, men er gemt langt væk i skuffer og skabe. Jeg mærkede efter, flyttede tasken lidt længere ned i enden af sofaen, så jeg fik lidt mere plads til puden i ryggen. Og så mærkede jeg efter igen, om jeg blev suget for energi. En lille stemme i mit hoved hviskede sagte, at jeg burde måske også få ryddet op, men det var vist mere min mors stemme, fra da jeg boede hjemme, end det var min egen, så jeg tyssede på den og læste smilende videre.

Og jeg kunne konstatere, da jeg havde læst artiklen færdig, at den overhovedet ikke passede på mig. Tværtimod.

Jeg roder dog ikke altid.

Jeg roder sjældent, når jeg ikke er glad og ikke har det godt. Og jeg roder især sjældent, når jeg er fyldt op med mørke tanker, smerte og kaos inden i. Når jeg har det sådan, får jeg enormt meget brug for orden rundt omkring mig. Jeg kan bruge flere timer på, at ligge tøj på plads i skabene efter militærisk målestok, så selv B.S. Christiansen, ville have svært ved at følge med. Ting bliver ryddet ud af skabe og skuffer og lagt i alfabetisk og kategorisk orden. Alt bliver skrubbet og skuret og vasket ned. Når mine hænder ligner min bedstemors og vinduerne er blevet tyndere, er det hér, jeg må sætte mig ned og tænke over, hvad det er jeg løber fra. For det er jo i virkeligheden det jeg gør. Hvad er det for følelser og hvad er det for kaos, jeg ikke har lyst til at face og egentlig ikke vil ”rydde op” i. For i realiteten er det mine tanker og mit kaos der trænger til at blive luftet ud, vasket ned og lagt ordentligt på plads igen.

Man behøver ikke at have en doktorgrad i psykologi for at vide, at det ofte –og for rigtig mange – hænger sådan sammen. Alligevel kan jeg gang på gang tage mig selv i at rydde op i de forkerte skuffer.

Derfor bliver jeg så glad, når jeg kan se, hvordan jeg roder og det hele kan flyde i flere dage, inden jeg, på helt uneurotisk vis, rydder lidt op. For det er en helt klar indikation om, at jeg har det rigtig godt, helt inden i. Og jo mere jeg roder, jo bedre har jeg det.

Derfor kan jeg med stolthed også invitere folk ind i mit rod, uden at undskylde for det, men til gengæld smile når jeg liiiige flytter en jakke og et par sko fra sofaen, inden mine gæster sætter sig.

Jeg håber min lille historie om mit rod, måske kan inspirere dig til at tænke over, hvilke skuffer der egentlig skal ryddes op i, henover weekenden. Måske det ender i mere nærvær, enten med dig selv, din partner, dine venner eller din familie. Måske får du plads til at lægge noget nyt i skufferne.

Jeg vil nu kysse mit rod godnat og se frem til at stå op sammen med det i morgen.

Rigtig god weekend og god fornøjelse med oprydningen. 🙂

Kærlig hilsen

Jill

Seneste indlæg: