Jeg kan ikke længere tælle, hvor mange gange, jeg har hørt at kvinder straffer med sex eller rettere mangel på samme. Jeg har hørt det både i det offentlige rum, det private, i min praksis og ikke mindst i mine egne forhold. Det har altid undret mig. Især at jeg har hørt det i mine egne forhold, for jeg har ikke kunnet genkende ”anklagen” men har heller ikke kunne forklare det modsatte, så det gav mening. Jeg vidste bare med mig selv, at det var noget af det dummeste, jeg havde hørt, for hvor kikset er det lige, at ”straffe” med noget som i virkeligheden straffer en selv, er ret dejligt, gør en masse godt for mig og mit parforhold og som også er ret sjovt. Ligeledes kunne jeg heller ikke følge at ”alle andre kvinder” skulle straffe med noget der i bund og grund straffede dem selv. Men selvom jeg aldrig kunne forstå tankegangen har et eller andet gjort, at jeg trak på skuldrene og accepterede, at det var nok sådan det var. ”Alle” sagde det jo.

En del klienter og IKKE MINDST en graviditet og et nyfødt barn senere, er det nu gået op for mig, hvad det handler om. KVINDER STRAFFER IKKE MED SEX – DE MISTER BARE LYSTEN!!!!

Som jeg ser det, er de kvinder der kommer i min praksis med ondt i sexliv og parforhold faktisk rigtig ulykkelige over, at deres sexliv ikke fungerer. Jeg kan også mærke i mit eget liv, hvor ulykkelig, jeg kan blive og være hvis og når mit parforhold rammer en periode, hvor nærhed og sex mangler. Og jeg er faktisk af den overbevisning, at mange kvinder, ligesom jeg, er ved at være dødtrætte af at høre på, at de straffer med sex, for det er faktisk ikke tilfældet. De har, som skrevet ovenfor, bare mistet lysten og det er de faktisk rigtig kede af. RIGTIG RIGTIG kede af.

Hvad er det så for situationer der gør, at kvinder mister lysten, men bliver skudt i skoene at de straffer mændene? Listen er lang og individuel, men det er efterhånden, som jeg har talt med flere og flere kvinder, blevet tydeligt, at der er nogle helt generelle ting der går igen. F.eks hvis kæresten ikke overholder sine aftaler. Hvis han ofte laver deres aftaler om. Hvis han ikke deltager nok i det fælles ansvar omkring hus/børn. Hvis han ikke deltager i det hjemlige. Hvis han ofte eller hele tiden har mere travlt med alt muligt andet en hende/dem. Hvis han ofte eller hele tiden sætter egne behov først. Hvis han ikke lytter til hende og respekterer hende. Når hun får følelsen af, at være blevet hans mor.

Sagen er at kvinder ikke kan og ikke får lyst til at give sig hen til en mand, der ikke tager et ansvar, ikke er til at regne med/stole på og som man føler, man er mor for. De mister simpelthen lysten. Og det er hér, de bliver misforståede. For det er lige nu, at mændene tror, at kvinderne straffer dem,ved ikke at ville dyrke sex. Men det er helt, helt galt. For kvinderne vil rigtig gerne dyrke sex. De vil rigtig gerne lade sig forføre og give sig hen. De vil gerne nyde god sex, mærke begæret og berøringerne og den dejlige sitren sex og nærhed kan give helt ud i den mindste krog af kroppen. De vil gerne være glade og fløjte og synge hele den næste dag, smile og have overskud. Det vil de rigtig gerne. DE SAVNER DET FAKTISK RIGTIG MEGET.

For mit vedkommende er det, jeg egentlig altid har vidst inderst inde, men aldrig har kunnet formidle, blevet helt tydeligt efter, at jeg er blevet mor og har oplevet, at jeg har mere brug for min kæreste nu og har mere brug for at kunne regne med ham. At han tager ansvar og del i vores fælles ansvar omkring vores datter og det daglige betyder utrolig meget. Der har i vores nye roller som forældre været en del forandringer på hjemmefronten. Vi er stadig ret nye i faget, så vi skal begge ”finjustere de nye kanaler så de ikke afspilles med konstant knas på linjen”. Dette gør, at vi tager fejl af hinanden, skuffer hinanden, irriterer hinanden osv., men vi bliver heldigvis også klogere, lærer noget nyt – ikke mindst om hinanden og bliver stærkere sammen. Men i denne proces kan jeg også opleve, at lysten til sex kan forsvinde, nogle gange flere gange på en dag. Hvis jeg f.eks har gået hele dagen, med vores datter og hvad det kræver, har støvsuget, er i gang med mad, og han så kommer hjem og som det første går i gang med at barbere sig og ordne personlig hygiejne, varetage sine egne behov, istedet for at deltage i fælles opgaver, så kan jeg mærke hele mit underliv snører sig sammen, som var der indbygget korset. Sikkert hjulpet godt på vej af hormoner også, så kan jeg kigge på ham og fundere over om jeg nogensinde får lyst til sex, med ham, igen……………………………………………….. Det gør jeg heldigvis men i den situation handler det altså ikke om, at jeg straffer ham. Næ, lysten forlader simpelthen bare min krop, som luften går af en ballon. Dét det handler om er, at jeg har brug for ham til enten at tage over mht vores datter eller hjælpe med maden og at han er i stand til at sætte sine egne behov til side i de få timer vi har, inden vores datter bliver lagt, så vi er fælles om opgaverne og tiden sammen med hende. Altså ikke straf. Det hele kan ændre sig på et sekund og jeg kan mærke lysten til ham skylle ind over mig, når han sekundet efter barbermaskinen er slukket, pludselig gør badeværelset hovedrent og bagefter står og pludrer med vores datter på armen. Ja så hurtigt kan det faktisk vende.

Hér er der nu andre, der vil sige: ”Aha, du fører altså regnskaber?” Nej det gør jeg ikke. Og det er heller ikke det, jeg hører andre kvinder gør. Ovenstående eksempel skal jo ikke ses som et enestående eksempel. Det er når kvinder igennem længere tid, oplever deres kæreste som den ”lange liste” ovenfor beskrev.

I virkeligheden er det ikke anderledes for mænd. Der er også mange mænd, der mister lysten til sex med deres kærester. Og i de tilfælde taler vi jo ikke om, at mænd straffer deres kærester på martyrisk vis. Nej, dér er det bare, som det er. De har mistet lysten.

Når mænd mister lysten til sex er det som oftest fordi, kæresten brokker sig for meget, skælder for meget ud, opfører sig, som var hun hans mor, har taget for meget på, har tabt sig for meget osv osv. De har også en lang liste og er altså ikke anderledes fra os kvinder, på den vis. Det er bare mere “i orden” at en mand siger: Jeg har mistet lysten til sex, efter hun tog 15 kg på” end det er for en kvinde at sige: Jeg mister lysten til sex, når han ikke tager ansvar eller overholder sine aftaler”.

Så opfordringen må være, at holde op med at anklage kvinder for at bruge sex som straf og i stedet se det for, hvad det er. Manglende lyst – og derefter være nysgerrige efter at finde ud af, hvad manglen på lyst handler om. At anklage hende for det andet, gør kun ondt værre.

Jeg ønsker alle held og lykke med at tage ansvar for lysten og gøre verden til et lystigere sted.

Varme knus

Jill

Har du/I brug for hjælp til at blive tydelige i behov og ønsker, eller har I brug for hjælp til at undersøge, hvad det er der gør, at sex fylder mindre og mindre i Jeres parforhold, så ring på 6167 7890

Seneste indlæg: